Dunahullám
Hozzávalók
Tészta:20 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg margarin
5 db tojás
fél cs. sütőpor
1 cs. vaníliáscukor
(1 kanál kakaópor a tészta egyik felébe)
30 szem meggy
Krém:
500 ml tej
8 ek. cukor
2 cs. vaníliapuding
20 dkg vaj
Tetejére:
1 db étcsokoládé tábla
margarin

Leírása
Habverővel kikeverjük a tészta hozzávalóit, majd kettéválasztjuk. Az egyik felét tepsibe öntjük. A másik felébe tesszük a kakaót, és azt is beleöntjük a tepsibe. Ha egymáson van a két réteg, tetejére meggyszemeket teszünk, amik a sülés során kissé bele fognak süllyedni a tésztába.Előmelegített sütőben 180 fokon 20-30 percig sütjük.
A krémet összefőzzük, majd a kihűlt tésztára kanalazzuk.
A legtetejére csokoládémáz kerül.
Jó étvágyat!