Omlós csirke sült paprika krémbe bújtatva

Hozzávalók

fél csirke
/5dkg sajt ízlés szerint elhagyható/
5 db tv paprika
1 nagy pohár tejföl
fél fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors

Leírása

Az 5 db tv paprikát félbevágjuk, csumázzuk és lefordítva sütőpapírra megsütjük 220 fokos előmelegített sütőben, 20 perc alatt. Ha felhólyagosodott és megbarnult a teteje, kivehetjük, meghámozzuk még melegen így hamar lejön a héja.
Összeturmixolom egy fél lilahagymával pépesre. Kivesszük, majd egy műanyag tálba öntjük, hozzákeverjük a tejföl 2/3 részét, de aki szereti, az egészet bele lehet. Mehet bele a só és bors ízlés szerint.
A fokhagymákat negyedeljük és megtűzdeljük vele az előre sózott, borsozott csirke darabokat, melyeket késheggyel bevágunk.
Lefektetjük egy jénaiba a csirkét és mindenhova rakunk a krémből bőven. Tetejére sok kerüljön. 180 fokos sütőbe tesszük /jénai tetejét is rá kell tenni/ 40 percre, majd 15 percig 220 fokon sütjük tovább a jénai tetejét levéve.

Jó étvágyat hozzá! :)

Pados Edit

2021-05-20 14:39:31