Zserbó

Hozzávalók

A tésztához
500 g finomliszt
250 g vaj
20 g élesztő
100 ml tej
1 teáskanál cukor
4 dbtojássárgája
1 csipet só
A töltelékhez
800 g sárgabaracklekvár
350 g darált dió
250 g porcukor
2 ek vaníliás cukor
A tetejére
5 ek cukrozatlan kakaópor
5 ek porcukor
7.5 ek forró víz
80 g vaj

Leírása

A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk az 1 kanál cukrot, és a langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztbe szórjuk a csipet sót,és a puha vajat elmorzsoljuk benne.
Hozzátesszük a tojások sárgáit, a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk.
4 db egyenlő részre osztjuk. Egyesével kis gombócokat formálunk belőlük, tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Töltelék:A diót megdaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, keverjük össze
A tésztagolyókból egyet lisztezett felületen kinyújtunk sütőpapírral borított tepsibe fektetjük az első lapot.
Megkenjük az első adag lekvárral, meghintjük az első adag cukros dióval, és folytatjuk ugyanígy még kétszer
A tetejére jön a 4. tésztalap, egy villával több helyen egészen a tepsiig beleszúrunk.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.A csokihoz összekeverjük a hozzávalókat forró vízgőz felett összemelegítjük, majd a sütire simítjuk a csokit.

andrásné mozsár

2018-10-12 10:20:21

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).