Marlenka torta

Hozzávalók

A tésztához:
• 40 dkg liszt
• 2 kávéskanál szódabikarbóna
• 2 evőkanál (nem cukrozott) kakaópor
• 20 dkg cukor
• 15 dkg (szobahőmérsékletű) margarin
• 2 egész tojás
• 2 evőkanál méz

A krémhez:
• 1 l tej
• 2 csomag vaníliás pudingpor
• 2 evőkanál liszt
• 25 dkg (szobahőmérsékletű) margarin
• 20 dkg cukor
• 2 csomag vaníliás cukor

A díszítéshez:
• dekorcukor/tortadara/cukrozott kakaópor stb.

Leírása

A tésztához való alapanyagokat jól összedolgozom. Ha túl kemény lenne, kevés tejjel lehet hígítani. A kidolgozott tésztát négy egyenlő részre osztom. A tészta eléggé ragacsos, ezért két sütőlap között nyújtom ki (a tenyeremmel és az ujjaimmal), egy nagyobb tortaforma segítségével. A tortaforma csak azért szükséges, hogy egyforma nagyságú, kör alakú lapokat kapjak. Mindegyik lap alá új sütőpapírt teszek.
A kinyújtott lapokat az alján lévő sütőpapírral együtt 8 perc alatt megsütöm (kb. 165 fokon, légkeveréssel). Nem szabad sokáig sütni, mert könnyen megég.
A megsült lapokat a sütőpapíron hagyom kihűlni. (Melegen még puha, kihűlve kemény. A krémtől fog majd visszapuhulni.)

A krémhez a pudingport és a lisztet kevés tejjel kikeverem és a többi tejjel sűrűre főzöm, majd kihűtöm.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem.
Amikor a puding legalább langyosra lehűlt, csomómentesre keverem a cukros margarinnal.

A krémet négy részre osztom, úgy, hogy abból három legyen egyforma, a negyedik legyen több, mert abból kell, hogy jusson körbe a torta szélére is.
A kihűlt lapokat rétegezem a krémmel, végül a tetejét és körben az egész tortát bekenem úgy, hogy a krém mindenhol takarja a lapokat, mert úgy lesz puha, omlós a torta.
Éjszakára jól záródó tortatartóban hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek és visszapuhuljon a tészta.

Díszítésként dekorcukrot vagy tortadarát használok, de cukrozott kakaóporral is meg lehet hinteni.

Tippek:
- A dekorációt csak tálalás előtt érdemes rátenni, mert hűtés közben bepárásodik a tortatartó, és könnyen elázik a díszítés.
- Mivel nem tudom folyamatosan kevergetni a pudingot kihűlésig, nekem mindig csomós lesz a krém, ezért botmixerrel szoktam csomómentesre varázsolni. (Ettől még lesz a krémnek tartása.)
- Ez a mennyiségű krém éppen elegendő ennyi tésztához. Ha valaki jó sok krémmel szereti, készítsen nagyobb adagot.
- Melegben a krém kissé folyóssá válhat és nehéz vele dolgozni. Ilyenkor érdemes egy kis időre betenni a hűtőbe.
- Az eredeti recept szerint sokkal több margarin és cukor kellene a krémbe, de a fenti arányokkal egy nagyon kellemes ízvilágú, nem émelyítő krém készíthető.
- Érdemes a tortatartó alján összeállítani a tortát, mert azzal együtt könnyű mozgatni.
- Ebből a mennyiségből kb. 16 szelet lesz.
- Kicsit időigényes, de érdemes kipróbálni. Én évek óta ezt készítem a családban a szülinapokra, mert mindenki szereti. Másnap is ugyanolyan finom – ha marad! :)

Zél-Lengyel Ildikó

2018-10-11 23:27:16

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).