Juhtúrós-köményes rakott brokkoli

Hozzávalók

1 kg brokkoli
1 kk szódabikarbóna
25 dkg jázminrizs
1 nagy fej vöröshagyma
1 tk őrölt kömény
1 tk pirosarany
1 ek pirospaprika
1 tojás
50 dkg darálthús
200-250 ml paradicsompüré
1 nagy tejföl
25 dkg trappista
1 csg Bryndza /10 dkg/

bors

Leírása

A brokkolit rózsákra szedve 5 percre, 1 kk szódabikarbónás lobogó vízbe tesszük. Hirtelen leöntjük hidegvízzel.
A jázminrizst 10 perc alatt forró vízben puhára főzzük, majd leöntjük róla a vizet s leszűrjük.
A hagymát kockára vágjuk és üvegesre pároljuk 2 csipet sóval /hamarabb megpuhul/, majd kb. 1dl vízzel felöntjük. Tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát és a köményt.
A darálthúst kicsit pirítjuk, majd hozzátesszük a paradicsompürét, jól átforgatjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, puhulásig főzzük.
A tejfölt kikeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk. Egy magasfalú jénaiba tesszük a főtt brokkoli rózsákat, egyenletesen elosztva. A rizst összekeverjük a darálthúsos raguval, és ezután rákanalazzuk a brokkolira, majd jöhet a kikevert tejföl és a reszelt sajt.
180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük, tetejét bőven megszórjuk juhtúró darabkákkal.


Jó étvágyat!

Pados Edit

2021-05-19 12:04:36