Daratorta
Hozzávalók
3 dl tej3 dl búzadara
18 dkg cukor
1 tojás
1 csomag sütőpor
7,5 dkg darált dió
Töltelékhez:
20 dkg margarin
15 dkg cukor
7,5 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
rumaroma

Leírása
A búzadarát a tejbe áztatjuk, hozzáadjuk a cukrot, tojást, sütőport, és a darált diót.Simára keverjük és előmelegített sütőben kb.25-30 percig sütjük.Kihűlés után hosszában kettévágjuk, széleit levágjuk, a maradék 1 dl tejjel és kevés rumaromával meglocsoljuk.
Amíg ázik, a margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a a darált diót, majd a tejbe megáztatott tésztadarabokat, és az egészet óvatosan összekeverjük.
Ezzel a keverékkel töltjük a meg és kivüről is vonjuk be a tortát.
Díszítsük fél diószemekkel.