Hólabda

Hozzávalók

A piskótához:
6 db tojás
200 g cukor
10 g vaníliás cukor
3 ek víz
12 g sütőpor
20 g kakaópor
220 g liszt
1 csipet só
A krémhez:
2 db tojássárgája
20 g vaníliás cukor
140 g porcukor
300 ml tej
50 g liszt
100 g szobahőmérsékletű vaj
Az oldalára :
ízlés szerint kókuszreszelék
A tetejére :
80 g olvasztott étcsoki

Leírása

A tojások fehérjét habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és a vízzel habosra keverjük. A kakaóport összekeverjük a sütőporral, liszttel és sóval, végül a háromféle textúrát egy nagy tálban összekeverjük óvatosan, nehogy a fehérjehab összetörjön. A piskótatésztát sütőpapírral borított tepsibe öntjük, elegyengetjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.A krémhez a sárgáját elkeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Csomómentesre keverjük és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük.Lefedjük egy fóliával és kihűtjük.Mikor kihűlt, kikeverjük robotgéppel és hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat. A piskótát kb. 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, majd a krémmel két korongot összetapasztunk, megkenjük az oldalait is a krémmel, és megforgatjuk kókuszreszelékben.A tetejére olvasztott csokit csurgatunk, (én ehhez Boci étcsokit használtam,s víz gőz fölött olvasztottam pici olajjal, hogy fényes és jó ropogós legyen) majd legalább pár órára hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Erdélyi Csaba

2018-10-11 22:06:30

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).