fahéjas csigák

Hozzávalók

Hozzávalók
20 darabhoz
750 g liszt
100 g cukor
2 db tojás
150 g margarin
2 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
1 csipet só
1 kocka élesztő
Kakaós töltelékhez:
4 ek cukor
2 púpos ek holland kakaó
A fahéjas töltelékhez:
4 ek cukor
2 ek őrölt fahéj
A kenéshez:
50 g margarin felolvasztva

Leírása

A lisztet tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót.
Közepébe kis mélyedést csinálunk, bele tesszük a két tojást, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzá adjuk a felolvasztott margarint és a langyos tejet.
A hozzávalókat összegyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. (30-40 perc)A tésztát 4 részre osztjuk. Lisztezett felületen vékonyra sodorjuk.Megkenjük olvasztott margarinnal,megszorjuk cukros fahéjjal,feltekerjük ,a kis csigákra .Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a szeleteket, egymás mellé. Nem hagyunk köztük helyet.Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, míg a csigák teteje megpirul. Kb. 30-40 perc.

Rónai Tamásné

2018-10-11 21:47:34

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).