fahéjas csigák
Hozzávalók
Hozzávalók20 darabhoz
750 g liszt
100 g cukor
2 db tojás
150 g margarin
2 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
1 csipet só
1 kocka élesztő
Kakaós töltelékhez:
4 ek cukor
2 púpos ek holland kakaó
A fahéjas töltelékhez:
4 ek cukor
2 ek őrölt fahéj
A kenéshez:
50 g margarin felolvasztva

Leírása
A lisztet tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót.Közepébe kis mélyedést csinálunk, bele tesszük a két tojást, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzá adjuk a felolvasztott margarint és a langyos tejet.
A hozzávalókat összegyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. (30-40 perc)A tésztát 4 részre osztjuk. Lisztezett felületen vékonyra sodorjuk.Megkenjük olvasztott margarinnal,megszorjuk cukros fahéjjal,feltekerjük ,a kis csigákra .Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a szeleteket, egymás mellé. Nem hagyunk köztük helyet.Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, míg a csigák teteje megpirul. Kb. 30-40 perc.