elefántszem süti
Hozzávalók
A tésztához:3 db tojás
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
4 evőkanál liszt
A krémhez:
40 g pudingpor
4 dl tej
15 dkg porcukor
10 g vaníliás cukor
20 dkg margarin
A tötelékhez:
2 db banán

Leírása
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 3 evőkanál vízzel kemény habbá verjük.Egyesével hozzáforgatjuk a sárgáját, majd a porcukrot, a kakaóport, és a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 15 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük, azután lehúzzuk róla a papírt és hagyjuk kihűlni.
Krémhez a pudingport simára kikeverjük kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk, aztán beleöntjük a pudingport és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A margarint és a cukrot habosra keverjük és beledolgozzuk a kihűlt pudingot.
A kihűlt piskótát egyenletesen megkenjük a pudinggal, két meghámozott banánt hosszában ráhelyezünk, és szorosan feltekerjük. (a banán középre essen).
Néhány órára hűtőbe tesszük.