Pavlova torta

Hozzávalók

3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 ek kukoricakeményítő
1/2 tk ecet
2 dl habtejszín
2 dl görög joghurt
1 ek méz
1 vaníliarúd

Leírása

A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A cukrot és a keményítőt elkeverjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval robotgépben felverjük, amíg lágy habot kapunk. Fokozatosan adagolva hozzákeverjük a keményítővel elkevert cukrot, minden adag hozzáadása után legalább 2 percig dolgoztatjuk a robotgépet magas fokozaton. Végül és további 5-7 percig verjük a habot, amíg egészen sűrű és fényes lesz.
A felvert habot a sütőpapírral bélelt sütőlapra kenjük korong alakban úgy, hogy az oldalai kissé magasabbak legyenek, helyet csinálva a krémnek. Előmelegített sütőbe tesszük és 45 percig sütjük, amíg a habcsók külső kérget kap, de belül még puha. Elzárjuk a sütőt, ajtaját kitámasztjuk és további 1 órán át bennehagyjuk a pavlovát. Légmenetsen lezárt dobozban tárolva 1 napot eláll.
A hideg habtejszínt felverjük kemény habbá. A joghurtot kikeverjük a vaníliarúd kikapart magjával és a mézzel. Óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal, a pavlovára kanalazzuk. Gyümölccsel díszítjük és azonnal tálaljuk.

Hohner Henriett

2018-10-11 14:44:15

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).