Zsolesz túrótortája

Hozzávalók

Hozzávalók a kakaós piskótához: 4 tojás, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál víz, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2-3 teáskanál keserű kakaópor.
Hozzávalók a túrókrémhez: 2 dkg margarin, 25 dkg túró, 2,5 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 dkg zselatinpor, kandírozott narancshéj.

Leírása

A tészta hozzávalóiból (a tojásfehérjékből külön verjük fel a habot) egy 28 cm átmérőjű kerek, kapcsos tortaformában kakaós piskótát sütünk.
A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, ízlés szerinti mennyiségű narancshéjat, valamint a margarint és habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint és állandó kevergetés mellett felfőzzük. A zselatinos langyos tejet a túrókrémbe keverjük, majd óvatosan belekeverjük a tejszínhabot is. A kakaós piskótát kettévágjuk. Felső részét felkockázzuk, alsó részét visszahelyezzük a tortaformába. A piskótakockákat is beleforgatjuk a túrókrémbe, majd az egészet a pikótalapra öntjük. Hűtőben dermesztjük. Tálaláskor nem szükséges díszíteni, önmagában mutatós.

Herczeg Edina

2018-10-11 12:06:46

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).