Puncs szelet
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához: 28 dkg aranybarna cukor, 8 tojás, 4 csomag puncs pudingpor.
Hozzávalók a krémhez: 20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, rumaroma, 3 db tojássárgája, 3 dl tej, 3 evőkanál liszt.
Hozzávalók a habhoz: 15 dkg porcukor, 3 db tojásfehérje.
Leírása
A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük 8 dkg cukorral. A maradék cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A két krémet összekeverjük, majd rászitáljuk a pudingport és óvatosan összekeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük a tésztát. A krémhez a lisztet egy kevés tejjel és a tojássárgákkal elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk. A forró tejet a lisztes krémmel összekeverjük, majd forrásig főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a már langyos krémmel elvegyítjük, miközben rumaromával ízesítjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk és a krémmel megtöltjük. A tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett habbá verjük, majd rákenjük a piskóta tetejére.