Puncs szelet

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához: 28 dkg aranybarna cukor, 8 tojás, 4 csomag puncs pudingpor.
Hozzávalók a krémhez: 20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, rumaroma, 3 db tojássárgája, 3 dl tej, 3 evőkanál liszt.
Hozzávalók a habhoz: 15 dkg porcukor, 3 db tojásfehérje.

Leírása

A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük 8 dkg cukorral. A maradék cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A két krémet összekeverjük, majd rászitáljuk a pudingport és óvatosan összekeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük a tésztát. A krémhez a lisztet egy kevés tejjel és a tojássárgákkal elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk. A forró tejet a lisztes krémmel összekeverjük, majd forrásig főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a már langyos krémmel elvegyítjük, miközben rumaromával ízesítjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk és a krémmel megtöltjük. A tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett habbá verjük, majd rákenjük a piskóta tetejére.

Kalocsai Zsolt

2018-10-11 11:59:12

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).