Mini képviselőfánkok

Hozzávalók

Égetett tésztához:
14dkg liszt,10dkg vaj,2,5 dl víz, 3 tojás
Krémhez: de Oetker házi krémespor, Hulala tejszín

Leírása

A vizet egy lábosba öntöm, hozzáadom a vajat,majd felforralom. Beleszórom a lisztet és kis lángon kevergetem. Egy gombóccá fog összeállni, és akkor jó, ha az edény alján egy vékony filmréteg képződik. Leveszem a tűzről, picit várok míg hül és hozzáadok 1 tojást, kikeverem. Majd így járok el a maradék 2 tojással is.
Egy habzsákba töltöm és sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 6 centi atmérőjü halmokat nyomok. Vizes ujjal a tetejüket kicsit visszanyomom, hogy ne legyenek hegyesek.180 C sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütöm.
Levágom a kalapjukat kb 1/3 résznél, kicsit kikaparom.
Dr Oetker házi krémes port elkészítem, és megtöltöm vele a fánkok alját. Erre kerül a felvert tejszín. Visszahelyezem rájuk a kalapjukat majd végül porcukorral megszórom.
Ebből a mennyiségből kb 20 db minifánk készül.

Nyírő Gabriella

2021-05-15 10:07:18