PALEO TORTA
Hozzávalók
Hozzávalók:Sima piskótához:
- 6 db tojás
- 2 enyhén púpos evőkanál mandulaliszt
- 1 evőkanál kókuszliszt
(vagy mandulalisztet kihagyva 3 enyhén púpos evőkanál kókuszliszt)
- egy pici só
- 5 teáskanál négyszeres erősségű édesítő
(vagy 3-4 evőkanál eritrit vagy xilit)
- vanilia kikapart belseje
- egy fél bio-citrom reszelt héja
Kakaós piskótához:
Ugyan az, mint a fentiek, + 1 evőkanál kakaó
Krémhez:
- 1 csomag gluténmentes vanilia puding
- 2 evőkanál négyszeres erősségű édesítő (vagy 3 kanál eritrit v. xilit)
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 300 ml kókusztej
- 1 doboz totu
Cukormentes szilvalekvár, pici édesítő, pici kókusztej (pici rum /opcionális)
Cukormentes étcsokoládé.

Leírása
Elkészítés:A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgáját az édesítővel, a vaniliával, a citrom héjával robotgéppel jól elkeverem. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verem. A tojások sárgájába belekeverem a liszteket, majd óvatosan hozzáadom a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm és kb. 20-25 percig alsó-felső sütéssel 180 fokon sütöm.
Ugyan így a kakaós piskótát.
A krémhez 1 csomag gluténmentes vanilia pudingot kikeverek egy kevés hideg kókusztejjel, majd hozzáöntöm a többi kókusztejet, az édesítőt és lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűsödésig főzőm. Hagyom kicsit meghűlni, majd 3 evőkanál kókuszolajjal simára keverem és belekeverek egy kis doboz totut.
A szilvalekvárt kikeverem az édesítővel és a kókusztejjel (pici rummal)
A piskótákat két-két részre vágom, a lapokat először megkenem a kikevert szilvalekvárral, majd a vanilia-pudingos krémmel, egymásra rakom a lapokat, majd a maradék krémmel megkenem a torta külsejét is. Az étcsokoládét felolvasztom és megcsurgatom vele a tortát.
Gyümölcsökkel díszítjük.