Diós-mákos zserbó

Hozzávalók

A tésztához
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
3 ek porcukor
2 db tojássárgája
1 db tojás
2 dkg élesztő
1.5 dl tej
A töltelékhez
20 dkg darált mák
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 citromból nyert citromhéj (ízlés szerint)
6 ek sárgabaracklekvár (szükség szerint)

Leírása

Először elkészítjük a tölteléket: a mákot és a 20 dkg cukrot összekeverjük, ízlés szerint citromhéjjal ízesítjük.
A diótöltelékhez a diót, a 10 dkg cukrot és ízlés szerinti citromhéjat összekeverjük.
A lisztet a margarinnal és csipet sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, az egész tojást, valamint a 1,5 dl tejben felfutattott élesztőt.
A tésztát jól összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk. A cipókat tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Kivajazott tepsibe helyezzük az első lapot, megkenjük baraclekvárral. A dió tölteléket elosztlatjuk rajta. Ráhelyezzük a következő lapot, megkenjük baracklekvárral, majd arra kerül a máktöltelék.
A harmadik lap következik,ráhelyezzük
1 órát pihentetjük a tepsiben sütés előtt.
Megsütjük.

Aracsi Mária

2018-10-10 16:30:54

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).