Epres piskóta.

Hozzávalók

Epres piskóta Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
15 dkg vaj
10 evőkanál cukor
3 csomag vaníliás pudingpor
1 liter tej
0,5 kg eper
Elkészítés ideje: Egy óra. .

Leírása

Elkészítés ideje: Egy óra. Elkészítés menete: Kezdd a piskótával, majd amíg az sül, addig elkészíted a krémet is hozzá. Tehát: a tojásokat válaszd ketté, a sárgájákat keverd simára a hat evőkanál cukorral, majd szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, és azzal is elegyítsd el. A fehérjéket egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd óvatos, de gyors mozdulatokkal keverd a sárgájás keverékhez. Egy közepes tepsibe tégy sütőpapírt, a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tepsiben simítsd el a masszát, majd süsd aranybarnára. Amíg sül, készítsd el a krémet, illetve előtte mosd meg az epreket, és darabold őket különböző méretű részekre. A pudingport és a cukrot keverd csomómentesre a tejjel és a cukorral, és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. A vajat ekkor habosítsd fel és keverd hozzá. Dobd bele a feldarabolt epret, keverd el benne. Ha megsült a piskóta, vedd ki a tepsiből, és hosszában vágd ketté. Az egyik lapon egyengesd el a pudingos-epres krémet, majd tedd rá a másik lapot, ezzel kész is a sütid.

Varga Jánosné

2018-10-10 13:31:51

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).