Holland szelet

Hozzávalók

A tésztához :
50 dkg finomliszt
6 dkg margarin
16 dkg porcukor
2 db tojás
1 tk szódabikarbóna
4 ek méz (olvasztott)
1 dl tejföl
A krémhez :
6 dl tej
6 púpozott ek finomliszt
1 púpozott ek cukor (kristály)
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 ek cukrozatlan kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg sárgabaracklekvár
A mázhoz :
18 dkg margarin
18 dkg porcukor
1 tasak puncs pudingpor (főzés nélküli)
2 ek tej

Leírása

Elkészítés
A tésztához :
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk.
6 dl tejjel, 6-7 ek liszttel, 1 ek kristálycukorral főzött krémet készítünk.
25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük és kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs vaníliás cukrot teszünk.
A töltés menete: mézes lap - kakaós krém - mézes lap - baracklekvár - mézes lap - fehér krém - mézes lap - máz.
A mázhoz a margarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd melegen a tészta tetejére simítjuk.
Másnap szeleteljük. Tepsi mérete: 30x36 cm

Pintér Márta

2021-05-12 21:45:15