Sütőben sült fahéjas fánk

Hozzávalók

250 g finomliszt
100 g cukor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
1 db tojás
100 g olvasztott vaj
250 ml tej
A tetejére
50 g vaj
100 g cukor
2 kávéskanál fahéj

Leírása

A tésztához
A lisztet egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót és a sütőport.
Beleütünk egy tojást, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet.
Csomómentesre keverjük a tésztát, majd habzsákba töltjük.
A fánkforma mélyedéseit félig megtöltjük a tésztával, majd 175 fokra előmelegített sütőben 14-16 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tetejére
Ha elkészült, kivesszük és hagyjuk langyosra hűlni, majd ezután az egyik oldalukat megforgatjuk olvasztott vajban és fahéjas cukorban.

Fejes Henrietta

2018-10-09 21:21:52

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).