Mogyorós babtorta mascarpone krémmel

Hozzávalók

24 dkg nettó tömegű puhára főzött bab
10 dkg cukor
3 db tojás
7 dkg mogyoró
1+1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja és fél leve
fél csomag sütőpor
csipet só
25dkg mascarpone
3 ek. krémlikőr

Leírása

A babot puhára főzöm, hogy könnyen passzírozható legyen.
Ha már jó, akkor krumplinyomón kinyomom egy tálba.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem.
Egy másik tálban a tojások sárgáját az egyik vaníliás cukorral, cukorral habosra keverem és hozzáadom a mogyorót, amit előtte megtörtem és megpirítottam és összeaprítottam, majd pedig a kipasszírozott babot, sütőport, citromhéjat és levét, legvégén pedig a tojáshabot.
Sütőpapírral kibélelem a 18 cm átmérőjű tortaformát, beleöntöm a masszát és előmelegített sütőben megsütöm.
Fogpiszkálók segítségével jelölöm a torta oldalán, ahol elvágni szeretném és cérna segítségével egy vagy több lapra szelem kihűlés után. Megtöltöm a krémmel, melyet úgy készítek, hogy egyszerűen összekeverem a hozzávalóit.
Ha hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek 1 nap alatt, akkor még finomabb lesz. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kondász Andrea

2018-10-09 14:16:30

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).