Mogyorós babtorta mascarpone krémmel
Hozzávalók
24 dkg nettó tömegű puhára főzött bab10 dkg cukor
3 db tojás
7 dkg mogyoró
1+1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja és fél leve
fél csomag sütőpor
csipet só
25dkg mascarpone
3 ek. krémlikőr

Leírása
A babot puhára főzöm, hogy könnyen passzírozható legyen.Ha már jó, akkor krumplinyomón kinyomom egy tálba.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem.
Egy másik tálban a tojások sárgáját az egyik vaníliás cukorral, cukorral habosra keverem és hozzáadom a mogyorót, amit előtte megtörtem és megpirítottam és összeaprítottam, majd pedig a kipasszírozott babot, sütőport, citromhéjat és levét, legvégén pedig a tojáshabot.
Sütőpapírral kibélelem a 18 cm átmérőjű tortaformát, beleöntöm a masszát és előmelegített sütőben megsütöm.
Fogpiszkálók segítségével jelölöm a torta oldalán, ahol elvágni szeretném és cérna segítségével egy vagy több lapra szelem kihűlés után. Megtöltöm a krémmel, melyet úgy készítek, hogy egyszerűen összekeverem a hozzávalóit.
Ha hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek 1 nap alatt, akkor még finomabb lesz. Jó étvágyat kívánok hozzá!