Meggyes Piskóta

Hozzávalók

4 db tojás
15 dkg porcukor
20 dkg liszt (+ a szóráshoz)
40 dkg magozott meggy
1/2 csomag sütőpor
10 ek forró víz

Leírása

A tojássárgákat a porcukorral gépi habverő segítségével kb. 10-15 perc alatt alaposan felverjük. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét, majd fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet és a maradék vizet.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
A tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a tetejére rászórjuk a lisztbe hempergetett meggyszemeket.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.

Pintér Andrea

2018-10-09 13:33:41

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).