Torta Édesanyámnak
Hozzávalók
HozzávalókA tészta:
4 tojás
1 narancs
25 dkg kristálycukornak megfelelő édesítőszer
4 evőkanál forró víz
1 csomag sütőpor
20 dkg diétás lisztkeverék (a diétás lisztek picit több folyadékot igényelhetnek, ebben az esetben picit több víz mehet bele)
A krém:
4-5 dl tej
2 narancs
2 csomag cukormentes vaníliás pudingpor
20-25 dkg kristálycukornak megfelelő édesítőszer
2 tojás
20 dkg kókuszzsír vagy vaj
A tetejére
2 dl cukormentes felvert, édesített habtejszín
1 narancs
szeletelt mandula

Leírása
Elkészítés:A tojások sárgáját az édesítő kétharmadával habosra keverjük. A narancs reszelt héját és kifacsart levét és a vizet hozzáadjuk, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd a maradék édesítőt is hozzáforgatjuk. Egyenletesen egy zsíradékkal kikent, lisztezett, csatos tortaformába vagy szívformába simítjuk. Körülbelül 30-40 percig sütjük.
A krémet is elkészítjük. A narancsok reszelt héját és levét a cukormentes pudingporral, édesítővel, a tojásokkal és a tejjel néhány perc alatt sűrűre főzzük, jól kikeverjük. A vajat vagy kókuszzsírt és a narancskrémet összekeverjük és ezt is beledolgozzuk.
A kihűlt piskótalapot 3 részre vágjuk, és néhány evőkanál narancslével mindegyiket meglocsoljuk. Ezután krémmel megkenjük. A torta tetejét és az oldalát is befedjük a krémmel.
A vágott mandulát picit megpirítjuk, majd a torta oldalát és tetejét díszítjük vele.
A torta tetejét cukormentes tejszínhabbal és szeletelt mandulával, narancsszeletekkel, esetleg narancshéjjal díszítjük.