Mi csak "édes halálnak" hívjuk....
Hozzávalók
Piskóta: 8 tojás sárgája, 8 evőkanál cukornak megfelelő édesítő6 evőkanál diétás szénhidrátcsökkentett liszt
2 evőkanál zsírszegény, natúr kakaópor
Krémhez: Étcsokoládé (2-3 tábla)
25 dkg vaj
3 tojás
savanykás lekvár
dió

Leírása
Hozzávalók, elkészítés:Piskóta: 8 tojás sárgája, 8 evőkanál cukornak megfelelő édesítő. Ezt habosra keverjük. (kb 5-10 perc)
Hozzáadunk 6 evőkanál diétás szénhidrátcsökkentett lisztet és 2 evőkanál zsírszegény, natúr kakaóport.
A 8 tojás fehérjét 1 evőkanál cukornak megfelelő édesítővel kemény habbá verjük (kb. 5-10perc) és ezt lazán beleforgatjuk az előző masszába. Vajazott, lisztezett csatos tortaformában megsütjük. (Én sütőpapírt szoktam tenni a tetejére sütés alatt, hogy jól átsüljön a belseje is és ne égjen a teteje)
Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk.
Csokikrém: (ezt célszerű előző este megcsinálni, mert kell neki egy éjszaka a hűtőben)
Főzünk egy kémet a következő hozzávalókból: 16 dkg cukornak megfelelő édesítőszer +16 dkg cukormentes, jó minőségű étcsoki. (Én másfél tábla étcsokit tettem, a maradékot pedig a végén díszítésként a kész tortára reszeltem) + 3 egész tojás+a végén 25 dkg vaj vagy kókuszzsír.
Az édesítőt és az étcsokit, valamint a tojást felfőzzük, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a vajat. Jól kikeverjük és a hűtőben néhány óra alatt "kidermesztjük."
A tortalapokat így töltjük meg:
Egy réteg cukormentes savanykás lekvár (meggy, ribizli, áfonya.)
Erre kenjük a csokikrémet.
Erre diót vagy mandulát szórunk.
Ezzel töltjük meg a 3 lapot, a végén az egész tortát bevonjuk csokival és dióval, mandulával díszítjük.
Nagyon laktató, és elképesztően finom. :)
Anyukám hívja édes halálnak, nagyon laktató és szerencsére cukormentes verzióban - mértékkel - "bűntetlenül" ehető.