Sütőtökös-narancsos vaníliapuding
Hozzávalók
Egy sütőtökVaníliapuding
tej vagy növényi tej
édesítő
narancs leve
díszítéshez mandula, dió.

Leírása
Narancsos-sütőtökös vaníliakrémKészítünk egy almás-sütőtökpürét: egy nagyobb sütőtököt meghámozunk, felkockázunk, megfőzünk, majd a végén egy-vagy két nagyobb almát szeletelve hozzáadunk és összefőzünk, botmixerrel pürésítünk.
Vaníliás krém:
Erre adok több alternatívát.
Főzünk egy vaníliapudingot (készítheted természetesen tejjel is, ha fogyasztasz tejet, vagy kókusztejjel, mandulatejjel, ha az jobban tetszik) választhatsz hidegen elkészíthető, főzés nélküli, cukormentes vaníliapudingot, vagy bármilyen vaníliakrémet-habot, melyhez egy fél - 1 db narancs narancs levét öntjük és ízlés szerint természetes édesítővel édesítjük.
A megfőzött és pürésített almás-sütőtököt hozzákeverjük a narancsos vaníliakrémhez, megbolondítothatjuk pici gyömbérrel és fahéjjal, turmixoljuk és hűtjük.
Szeletelt mandulával, tökmaggal, magokkal, dióval, mogyoróval, zabpehellyel lehet díszíteni.
A sütőtökös-narancsos-vaníliás krém magában is finom édesség, de tortába töltve is kiváló.