Amerikai krémes
Hozzávalók
tészta7 db tojássárgája
20 dkg cukor
2 ek kakaópor
15 ek víz
2 ek étolaj
20 dkg liszt
12 g sütőpor
A krémhez:
7 db tojásfehérje
80 g vaníliás puding
6 ek cukor
0,5 l víz
A habhoz:
5 dl habtejszín

Leírása
Elkészítés60 perc
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaóport és sütőport, a vizet és az olajat. Csomómentesre keverjük.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük.
180 C fokon 20 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A pudingport a vízzel és a cukorral megfőzzük. Majd még melegen, óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét.
A tésztalapra kenjük a habos krémet
Felverjük a tejszínhabot, ezt a krémre kenjük, és kedvünk szerint díszíthetjük.