6 lapos süti
Hozzávalók
a tésztához:60 dkg süteményliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás
1 dl tej
krémhez
40 dkg cukor
1 liter tej
6 evőkanál süteményliszt
20 dkg puha vaj
3 dkg cukrozatlan kakaópor
tetejére
10 dkg étcsokoládé
2,5 dkg vaj

Leírása
A lisztet és a szódabikarbónát egy nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a tojásokat és annyi tejet, hogy könnyen nyújtható, de puha tésztát kapjunk. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.6 részre osztjuk a tésztát, enyhén lisztezett felületen vékony lapokat nyújtunk előle. (A sütőhöz való nagytepsi méretűek legyenek.)
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a lapot. Villával sűrűn megszurkáljuk. 160 fokra előmelegített sütőben kb. öt perc alatt készre sütjük. (Ne barnuljon meg!) ezt mindegyikkel megismételjük.
Ha mindegyik lap kész, nekiláthatunk a krémnek. A 6 evőkanálnyi lisztet simára keverjük egy kevés tejjel. Olyan sűrűnek kell lennie, mint a tejszín.
A kimaradt tejet csípősre melegítjük. Nem kell, hogy forrjon, de legyen jó meleg. A cukrot borostyán színűre karamellizáljuk egy nagy fazékban. Lehúzzuk a tűzről, és több részletben, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet.
Hozzáadjuk a liszttel simára kevert tejet is, visszatesszük a lángra, addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Továbbra is folyamatosan keverjük, különben becsomósodhat! Akkor van kész a krém, ha egy pohár hideg vízbe cseppentve golyót formáz. Levesszük a tűzről, kézmelegre hagyjuk hűlni.
A puha vajat kikeverjük a kakaóporral, majd simára dolgozzuk a karamellkrémmel. Öt részre osztjuk, a lapok közé töltjük. Nagyjából 6 evőkanálnyi megy egy lapra.
Egy napig hagyjuk hideg helyen pihenni. Ha szeretnénk csokimázat a tetejére, akkor a vajat és a felaprított csokoládét összeolvasztjuk, egyneművé keverjük, és egyenletesen eloszlatjuk a hatlapos tetején. Hagyjuk megszilárdulni.
Vékonyan szeletelve tálaljuk. Ügyeljünk rá, hogy minden szeletnél töröljük meg a kést, hogy ne maszatos a sütemény.