Gesztenyés krémes

Hozzávalók

Alaphoz: 50 dkg gesztenyepüré, 25 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg vaj, 3-3 evőkanál rum és tej.
Vaníliás krém: 7 dl tej, 20 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor,2 tojás sárgája, 2 csomag vaníliás pudingpor, 25 dkg vaj.
Tetejére: 4 dl habtejszín, tejcsoki

Leírása

A gesztenyepürét szoba hőmérsékleten felengedjük, majd áttörjük és a kekszmorzsával, vajjal, rummal és a tejjel összegyúrjuk. Egy 30x20 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, úgy hogy a szélén kilógjon. A gesztenyés masszát egyenletesen belenyomkodjuk.
A krémhez a pudingport a tejjel és a tojások sárgájával megfőzzük. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Ha kihűlt a puding, a vajas cukorhoz keverjük. Az elkészült vaníliás krémet a gesztenye alapra kenjük. A tejszínhabot jól felverjük és a vaníliás krém tetejére simítjuk. Erre reszeljük a csokit.

Buri Zsoltné

2018-10-09 07:29:43

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).