Gesztenyés krémes
Hozzávalók
Alaphoz: 50 dkg gesztenyepüré, 25 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg vaj, 3-3 evőkanál rum és tej.Vaníliás krém: 7 dl tej, 20 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor,2 tojás sárgája, 2 csomag vaníliás pudingpor, 25 dkg vaj.
Tetejére: 4 dl habtejszín, tejcsoki

Leírása
A gesztenyepürét szoba hőmérsékleten felengedjük, majd áttörjük és a kekszmorzsával, vajjal, rummal és a tejjel összegyúrjuk. Egy 30x20 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, úgy hogy a szélén kilógjon. A gesztenyés masszát egyenletesen belenyomkodjuk.A krémhez a pudingport a tejjel és a tojások sárgájával megfőzzük. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Ha kihűlt a puding, a vajas cukorhoz keverjük. Az elkészült vaníliás krémet a gesztenye alapra kenjük. A tejszínhabot jól felverjük és a vaníliás krém tetejére simítjuk. Erre reszeljük a csokit.