Rétes hájas tésztából
Hozzávalók
Tésztához:- 1 kg darált háj
- 1,5 kg liszt
- ecet
- cukor
- só
- 2 db tojás
Töltelékhez:
- töltelék bármi ( meggy, alma, túró, mák )

Leírása
A hájat 1-2 kanál ecettel kigyúrom, hozzáadok fél kg lisztet. Összegyúrom, félreteszem. Egy kg lisztet langyos vízzel, csapott kanál cukorral, teáskanál sóval, kettő egész tojással összegyúrom. Deszkán kinyújtom, rá teszem a hájas tésztát, hajtogatom. Két hajtogatás között egy órát hideg helyen pihen. Háromszor- négyszer ismétlem a hajtogatást. A kész tésztát 16 felé osztom, 16 rúd rétest tudok belőle sütni. A meggyes töltelékhez fejtett meggyet megfőzöm pici cukorral, és vaníliás puding porral. A vékonyra kinyújtott tésztát megtöltöm vele, egymásra hajtom, és a hajtással lefelé helyezem a tepsibe. Tetejét tojással kenem. Légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütöm barnára.Az almás töltelékkel hasonlóan járok el.