Omlós isler
Hozzávalók
hozzávalók / 6 adagA tésztához:
50 dkg finomliszt
14 dkg cukor
5 dkg dió (darált)
25 dkg margarin
5 ek tej
A töltelékhez:
20 dkg lekvár/ dzsem (szeder, házi)
A tetejére:
10 dkg tortabevonó (olvasztott)

Leírása
Elkészítés:Egy tálban összegyúrjuk a hozzávalókat, és egy órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán vékonyra (kb. 3-4 mm) nyújtjuk, és szaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben kb. 10 percig szép világosra sütjük.
Amikor már kihűltek, két korongot szederlekvárral összeragasztunk, és olvasztott tortabevonó csokiba mártjuk.
Egy-két nap alatt megpuhul, és nem fog morzsálódni.
sütési hőfok: 160°C