Fahéjas almarózsa

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
4 db savanykás alma
2 ek. lekvár
1 citrom
1/2 teáskanál fahéj
1 evőkanál vaj
1 evőkanál porcukor

Leírása

Az almákat nagyon vékony szeletekre vágjuk, vagy használjunk uborka szeletelőt. Egy tányérba vizet töltünk, majd beletesszük az almaszeleteket. Ráfacsarjuk a citrom levét és pár percre mikróba tesszük. A citromtól nem barnul meg az alma és a savanykás íz kifejezetten jót tesz ennek a sütinek. A megpuhult almaszeleteket lecsepegtetjük. A lekvárt kevés vízzel felhígítjuk és mikróban picit megpuhítjuk. A tésztát kinyújtjuk és csíkokra vágjuk. A csíkok felületét megkenjük a híg lekvárral. Szépen sorban rárakjuk az almaszeleteket úgy, hogy a piros széle felülre essen, kicsit túlérjen a tésztán és kiadja majd a rózsaformát. Fahéjjal meghintjük, majd a szabadon maradt tésztarészt ráhajtjuk az almákra és feltekerjük. Csodás rózsaformákat kapunk. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Muffinsütő formánkat kivajazzuk és mindegyik almarózsát külön mélyedésbe tesszük.

Slezsák Anikó

2018-10-08 18:03:24

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).