Feketeerdő fagyitorta
Hozzávalók
A tortalaphoz:15 dkg finomliszt
15 dkg cukor
35 g cukrozatlan kakaópor
75 g olvasztott vaj
1 dl tej
2 db tojás
35 g étcsokoládé
A krémhez:
35 dkg magozott, felezett meggy
1 ek cukor
1 citromból nyert citromlé
3 db tojássárgája
75 g porcukor
20 dkg sűrített tej
40 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
A díszítéshez
1.5 dl habtejszín
1 ek ét csokoládéforgács
1 ek fehér csokoládéforgács
50 g meggy

Leírása
Elkészítés tortaalap:A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a vajat, a tojásokat, és a tejet egy nagy keverőtálba kimérjük, és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Spatulával vagy fakanállal hozzáforgatjuk az apróra vágott csokoládét is.
Egy nagyjából 22 cm-es, kapcsos tortaformát kivajazunk, és alul és oldalt is kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a tésztát, és párszor a pulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön benne.
180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 12 percre, majd hagyjuk kihűlni.
A krém:
A meggyet elkeverjük a citromlével és egy kanál cukorral, majd állni hagyjuk minimum 10 percet.
A tojássárgákat a porcukorral habosra kikeverjük, majd külön-külön hozzákeverjük a sűrített tejet és a mascarponét is.
A meggyet egy nagy szűrőbe öntjük, és a kiengedett levét a krémhez keverjük. Kicsit nyomogassuk is, hogy minél több lé kerüljön a krémbe, és az ettől egy pici rózsaszínes árnyalatot kapjon. A habtejszínt felverjük, és egy spatulával a krémhez forgatjuk.
A felezett meggyeket ezután a megsült és kihűlt tortaalapra pakoljuk egy szintben, vágott felükkel lefelé. Ha kész, ráöntjük a krémünket, elegyengetjük a tetejét, és éjszakára fagyasztóba tesszük.
A díszítés:
A habtejszínt felverjük, és habzsákba töltjük. A megszilárdult tortánkról lekapcsoljuk a forma oldalát.
A torta tetejét körben tejszínhabbal és fél szem meggyekkel díszítjük. A torta közepét beszúrjuk fehér és étcsokoládé-forgáccsal.
Forró vízbe mártott késsel szeleteket vágunk, és fogyaszthatjuk is.