Répatorta cukor- és gluténmentesen
Hozzávalók
Hozzávalók 25×30 cm-es formához3,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
4 tojás
1,2 dl olaj
4-5 sárgarépa reszelve (kb. 35 dkg)
15 dkg kókuszreszelék
8 dkg barnarizs-liszt
2 teáskanál sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 teáskanál őrölt fahéj
a krémhez:
25 dkg mascarpone
1 evőkanál vaníliakivonat
5 dkg vaj
2,5–3,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

Leírása
A tészta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében összekeverjük. A sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. (Tűpróba!) Teljesen kihűtjük.A krém hozzávalóit összekeverjük, és a sütemény tetejét bevonjuk vele. Tetszőleges formákra szeletelve tálaljuk.
Tipp: az egész sütemény 88 g szénhidrátot tartalmaz.