Kozáksapka
Hozzávalók
A piskota laphoz: 8 tojás160 g cukor
115 g liszt
45 g kakaópor
A krémhez :3 tojássárgája
50 g cukor
1 kk vanília esszencia
30 g keményítő
300 ml tej
50 g vaj Továbbá:
10-15 dkg kókuszreszelék
10 dkg étcsoki vagy tejcsoki
diónyi vaj vagy étolaj :)

Leírása
A 8 tojásból piskótát készítünk vegyünk egy sütőpapírral bélelttepsit és simítsuk bele a massza 160 fokra előmelegített sütőben az alsó rácson 20 perc alatt süssük készre a kakaós piskótát.Ha kihűlt, kb. 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk korongokat. A krém: a tojássárgákat a cukorral, vaníliával, keményítővel, pici tejjel dolgozzuk simára, habosra. A maradék tejet forraljuk fel.Húzzuk félre a tejet, folyamatos kevergetés mellett csurgassuk hozzá a tojásos masszát, és közepes lángon, állandóan kevergetve, néhány perc alatt főzzük puding sűrűségűre. Még melegen keverjük hozzá a vajat, és hűtsük le. ha kihűlt, kézi vagy gépi habverővel dolgozzuk át, hogy csomómentes legyen.)A kihűlt korongokat kettesével ragasszuk össze a krémmel, az oldalát is kenjük be a krémmel, és hempergessük meg kókuszreszelékben. Az alja és a teteje marad üresen.
Az étcsokit/tejcsokit mikróban vagy vízgőz felett olvasszuk fel, keverjük el a vajjal/olajjal, és vonjuk be a kozákok tetejét. :)))