Almás-habos sütemény sütés nélkül
Hozzávalók
1 kg almababapiskóta
2 cs. vaníliás pudingpor
4.5 dl víz
cukor, fahéj
2 dl habtejszín
tortadara (opcionális)

Leírása
Egy jénai tálat kirakunk jó szorosan babapiskótával.A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudingporokat elkeverjük 2.5 dl vízben, és a megpárolt almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerint cukorral és fahéjjal. Jól elkeverjük és még melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb sor babapiskóta következik, majd az alma másik fele. Kicsit hűlni hagyjuk.
Felverünk 2 dl tejszínt habfixálóval, és vastagon az almára simítjuk. (Tetejére tortadarát szórunk, vagy csokit reszelünk rá.) Pár órát hűtőben pihentetjük.