Langallo

Hozzávalók

400 g burgonya
90 ml tej
1 tk kristálycukor
30 g élesztő
540g liszt
45 ml olaj
0,5 tk só
340 ml víz
Feltét
350 ml tejföl
3 fej lilahagyma
430 g részek trappista

Leírása

Burgonyát felkockázzuk, megfőzzük, még melegen áttörjük.Közben az élesztőt felfutattjuk a cukros tejben.Ha kihűlt a burgonya, elkeverjük a hozzávalókat. Összegyúrjuk, lágy tésztát kell kapjunk, majd 1 órát pihentetjük.Tepsibe helyezzük, oljjal meglocsoljuk, elterítjük a tepsiben, megszurkáljuk villával. 220 fokon 15 percig elősütjük. Kivesszük a sütőből, megkenjük tejföllel, lilahagymával megszórjuk, reszelt sajtot teszünk a tetejére és 20 percig sütjük.

Jász Attiláné

2021-05-11 21:34:15