4 lapos krémes süti
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:50 dkg finomliszt
15 g szalalkáli
2 db tojás
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
10 g vaníliás cukor
A krémhez:
3 db tojás sárgája
1 liter tej
5 evőkanál finomliszt
2 púpozott evőkanál kakaópor
30 g vaníliás cukor
15 dkg cukor
15 dkg margarin
3 db tojásfehérje kemény habja
A bevonathoz:
15 dkg csokoládé
75 ml tejszínhab
5 dkg margarin

Leírása
A tészta hozzávalóit jól nyújtható tésztává összegyúrjuk. Ha nem állna össze (nekem így jó volt), akkor tegyünk hozzá tejet. 4 egyforma cipóra osztjuk, majd kinyújtjuk.24×39 cm –es margarinnal lekent tepsi hátoldalán egyenként kisütjük. Egy lap sütési ideje 7-8 perc, (180 fokon)teljesen világosra sütjük.Krém készítése: A tojás sárgákat,tej felét,cukrokat,kakaóport,lisztet csomómentesre kikeverjük,majd hozzá adjuk a megmaradt tejet és sűrűre felfőzzük. Ezután hozzá keverjük a margarint és a keményre felvert tojáshabot.A lapokat betöltjük.A máz készítése: A tejszínt a csokoládéval felolvasztjuk,hozzá keverjük a margarint és a sütemény tetejére öntjük. A sütemény 1 éjszakát álljon a hűtőben és utána tetszés szerint szeleteljük.