Gyümölcstorta
Hozzávalók
A tésztához15 dkg cukor
1.2 dl napraforgó olaj
18 dkg finomliszt
1.5 dl tej
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
A krémhez
4 ek cukor
5 dl tej
1 csomag epres pudingpor
A tetejére
50 dkg eper
2 ek cukor
1 csomag tortazselé (piros)

Leírása
A tojások fehérjét felverjük kemény habnak.Folyamatosan adagolva, keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliacukrot.
A tésztához hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és jól elkeverjük, majd hozzá adagoljuk a tejet és az olajat. Közben folyamatosan keverjük.
Kikenjük margarinnal/vajjal a tortaformát, majd beleöntjük a tésztát, és elsimítjuk.
Előmelegített sütőben tesszük, megsütjük.
Közben elkészítjük az epres pudingot. (Egy lábasban a pudingport elkeverjük 4 ek cukorral, majd csomómentesen 5 dl tejjel, és folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük.)
A megsült piskótát pár percig hűlni hagyjuk a formában, majd kiborítjuk.
Elsimítjuk rajta a pudingot, és eperrel díszítjük.
Elkészítjük a zselét (egy lábasban elkeverjük a port 2 ek cukorral, majd 2,5 dl vízzel, és felforraljuk. Kb. 5-7 percig sűrűsödni hagyjuk), majd a közepétől rácsurgatjuk a tortára. Vigyázzunk, hogy ne csorogjon le a szélén.
Kb. 1,5 órára a hűtőbe tesszük, utána fogyasztjuk.