Gyümölcstorta

Hozzávalók

A tésztához

15 dkg cukor
1.2 dl napraforgó olaj
18 dkg finomliszt
1.5 dl tej
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor

A krémhez

4 ek cukor
5 dl tej
1 csomag epres pudingpor

A tetejére

50 dkg eper
2 ek cukor
1 csomag tortazselé (piros)

Leírása

A tojások fehérjét felverjük kemény habnak.
Folyamatosan adagolva, keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliacukrot.
A tésztához hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és jól elkeverjük, majd hozzá adagoljuk a tejet és az olajat. Közben folyamatosan keverjük.
Kikenjük margarinnal/vajjal a tortaformát, majd beleöntjük a tésztát, és elsimítjuk.
Előmelegített sütőben tesszük, megsütjük.
Közben elkészítjük az epres pudingot. (Egy lábasban a pudingport elkeverjük 4 ek cukorral, majd csomómentesen 5 dl tejjel, és folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük.)
A megsült piskótát pár percig hűlni hagyjuk a formában, majd kiborítjuk.
Elsimítjuk rajta a pudingot, és eperrel díszítjük.
Elkészítjük a zselét (egy lábasban elkeverjük a port 2 ek cukorral, majd 2,5 dl vízzel, és felforraljuk. Kb. 5-7 percig sűrűsödni hagyjuk), majd a közepétől rácsurgatjuk a tortára. Vigyázzunk, hogy ne csorogjon le a szélén.
Kb. 1,5 órára a hűtőbe tesszük, utána fogyasztjuk.

Vásárhelyi Mária

2018-10-07 15:44:19

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).