Habos kosárkák
Hozzávalók
Tésztához:25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 tk só
1 tojás sárgája
5 ek cukor
Töltelékhez
5 dl édesített habtejszín
2 csom habfixáló
bogyós gyümölcsök
100 g cukor

Leírása
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél óráig hideg helyen pihentetjük.Kinyújtjuk, majd kör alakú formákat vágunk belőle. Muffinformát kivajazzuk, lisztezzük, majd beleillesztjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 180°C-on készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A habtejszínt félig felverjük, félidőben hozzáöntjük a habfixeket. A cukrot karamellé olvasztjuk, majd gránitlapra/ olajjal kent tepsire csurgatjuk.
A habot beleöntjük a kihűlt kosárkákba, bogyós gyümölcsökkel megszórjuk, majd a karamell formákat is ráhelyezzük.