Kókuszkocka
Hozzávalók
8 dkg margarin20 dkg porcukor
2 db tojás
1 ek méz
2 dl tej
1,2 dkg sütőpor
40 dkg finomliszt
A csokimázhoz:
25 dkg margarin
25 dkg kristálycukor
3 ek holland kakaópor
1 dl tej
A beforgatáshoz:
30 dkg kókuszreszelék

Leírása
A megolvasztott margarint a porcukorral felhabosítjuk, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Ezután hozzáadjuk a mézet és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet.A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 30×27 cm-es, magas falú tepsibe simítjuk, és 180 fokon kb. 25 perc alatt világosra sütjük.
A máz hozzávalóit egy lábasba mérjük, és összefőzzük.
Ha kihűlt a tészta, felkockázzuk. Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.