Bableves füstölt csülökkel

Hozzávalók

Bableves:
1 Kg füstölt sertéscsülök
500 gr. fejtett bab
4 db babérlevél
3 közepes sárgarépa
2 közepes fehérrépa
Bors ízlés szerint
2,5 liter víz
1 ek. ecet(10%-os)

Rántás:
4 ek. zsír
2 csapott ek. finomliszt(kb)
2 gerezd fokhagyma

Csipetke:
1db tojás
5 csapott ek. finomliszt
Só ízlés szerint

Leírása

Bableves:
A babot előtte este bő vízbe beáztatjuk.
A csülköt megmossuk 1 nagyobb fazékba tesszük. A babot leszűrjük és azt is a fazékba tesszük.Vízzel felöntjük és feltesszük főni a babérlevéllel.
A habot leszedjük a tetejéről.
Kb. 1 órát főzzük, amíg a bab megpuhul. Közben többször megkeverjük. A csipetkét is elkészítjük.
Amikor már nem zörög a bab, akkor a megpucolt és apróra vágott répákat hozzáadjuk.
Ha a répák is megpuhultak, jöhet a rántás.
Rántás után még 5-10 percig gyakori keverés mellett főzzük. Majd hozzáadjuk a csipetkét.
Amikor a csipetke feljön, lezárjuk és ízlés szerint hozzáadjuk az ecetet is

Nagy Szilvia

2021-05-11 10:32:15