Kakaós csiga
Hozzávalók
Tészta:50 dkg finomliszt
1 tojás
2 dl tej
2 evőkanál tejföl
5 evőkanál kristálycukor
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál puha vaj vagy margarin
1 csomag sütőpor (10 g)
csipet só
Töltelék:
5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
4 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor

Leírása
Elkészítése:A sütőt előmelegítjük 200 fokon alul-felül sütéssel.
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és alaposan elkeverjük. A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet (nem muszáj felfuttatni, de fel is lehet) és elkezdjük összegyúrni a tésztát.
Ha ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet. Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk.
A töltelékhez a cukrot, vaníliás cukrot és a kakaóport összekeverjük.
A tésztát kissé lisztezett deszán vékonyra, téglalap alakúra nyújtani, majd megkenjük olvasztott vajjal és rászórjuk a kakaós tölteléket, majd a maradék vajat ráöntjük. Nem baj, ha nem sikerül egyenletesen.
A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd 1,5-2 ujjnyi széles szeletekre vágjuk.
Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a csigákat egymástól kissé távolabb rátesszük.
Forró sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük. Nem lesznek barnák! Világosak maradnak, de ne ijedjünk meg, nem sületlenek!
Porcukorral megszórva, melegen tálaljuk.