Karamellás szelet

Hozzávalók

Tesztához:
50 dkg liszt
12 dkg zsír
1 tojás +1 tojássárga
10 dkg porcukor
1 csomag szalagória
2 kanál tej
2-3 kanál tejföl

Krémhez:
50 dkg cukor
6 dl tej
5 pupozott kanál lisztből és
4 dl tejből habarás
25 dkg vaj

Leírása

Lapok: A szalagóriát a 2 kanál tejben elkeverjük és a többi hozzávalóhoz adva jól összegyúrjuk.
5 egyenlő részre osztjuk, majd vékonyra, kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Perem nélküli sütőlapon vagy tepsi hátlapján sütjük hőlégkeveréssel 180 fokon kb 4 perc alatt. A kisült lapokat egyenként óvatosan kezelve (mivel törékeny) kihűtjük.

A krémhez a cukrot karamellizáljuk arany barnára, majd lassan felöntjük a 6 dl tejjel. Lassú tűzön a cukor olvadásáig kevergetjük, közben a lisztből és 4 dl tejből elkészítjük a habarást.
Mikor a karamell már homogén a tűzről félre húzzuk és lassan adagolva, hőkiegyenlítve a habarást bele keverjük, majd lassú tűzön tovább sűrítjük.

Langyosra hűtjük, majd 25 dkg szobahőmérsékletű vajat hozzá keverünk.
A lapokat a langyos krémmel megkenjük, majd a betöltött lapok tetejére teszünk egy sütőlapot, 1-2 kg súlyú nehezékkel és így pihentetjük egy napig.
Isteni finom könnyű karamellás sütemény, jó étvágyat hozzá.

Porvan Józsefné

2018-09-30 21:13:28

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).