Szìnes sütemény káprázatos
Hozzávalók
2 db tojás, 200g cukor, 150 ml olaj, 200 ml tej, 25g kakaó, 1 kanál ecet, 1 kiskanál szódabikarbona, 1 tasak sütőpor, 4 ml rumaroma, 4 ml vanilia aroma, 700_750 g liszt. Krémhez: 4 db tojás, 150g cukor, 1,5g liter tej, 250g liszt, 200g vaj, 200g étcsokoládé, egy csipet só, 4 ml rumaroma.
Leírása
Elkészités: A lapnak elkészitése: Keverjük össze a tojást a cukorral és egy csipet sóval, addig kavarjuk,mig a cukor elolvad, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat,az ecetben felfuttatjuk,szódabikarbonát és 100g lisztet amelyben elkeverjük csomag sütőport. Ismét keverjük össze,majd osszuk el két részbe, tegyünk vanilia aromát és kb 350g lisztet,másik részbe pedig tegyünk rumaromát ,kakaót és 300g lisztet. Gyúrjuk össze külön a fehér és a barna lapokat kapunk. A lapokat 23×36 cm_s tepsi hátán süsük egyenként 13_4 percig 180 fokon. A krém elkészitése: Keverjük össze a tojásokat egy csipet sóval és cukorral, addig kavarjuk amig jó habos lesz, majd adjunk hozzá 100 ml tejet és a lisztet. A megmaradt tejet forrán öntsünk hozzá, folytonos keverés mellet. Lassú tűzön addig főzük a krémet, amig puding sűrűségű lesz. Olvasszuk meg a csokit a vajjal együtt, majd adjunk hozzá a forró krémhez kavarjuk össze,hadjuk kihűlni. Amikor kihűlt kenjük meg a lapokat vele, majd tegyünk a sütemény tetejére egy nehezéket és pihentesük egy éjszakát,szeletelés előtt. Porcukorral megszorva kináljuk.