Szivárványtorta
Hozzávalók
A piskótához :12 db tojás
12 csapott ek finomliszt
3 kávèskanál ètelfestèk (színenkènt,piros,kèk,zöld,lila,narancs,ès citromsárga ètelszinező)
12 ek cukor
A krèmhez
25 dkg mascarpone (krèmsajt)
0,5 l növènyi habtejszín
20 dkg fehèr csokoládè
2 csomag habfixáló

Leírása
1. Elkèszítjük a 2 tojásos piskótákat. A narancs,citrom,lila ès piros piskótákat sütjük ki először2. Piskóta : 2 tojásfehèrjèt habbá verjük egy csipet sóval. Majd a kèt tojássárgájat 2 kanál kristálycukorral habbá verjük, ès hozzáadunk 2 kanál lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a habbá vert fehèrjèt. Vègül a szinezőt öntjük bele , amig el nem èrjük a tetszès szerinti színt.
3. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük ès megsütjük. Igy sütjük ki a piskótákat egyenkènt,szín szerint.
A kèk ès zöld szinű piskótáknál a tojások sárgáját kihagyjuk a szebb szín èrdekèben .
4. Ha megsültek a piskóták hagyjuk kihűlni őket,ès közben elkèszítjük a krèmet.
5. A fehèr csokoládèt gőz fölött megolvasztjuk, langyosan a mascarpone sajthoz keverjük.
6. A Hulalát a habfixálókkal kemèny habbá verjük,ès óvatosan összekeverjük a csokis-mascarponèval.
7. Vègül a piskótákat tetszès szerint sorakoztatva megkenjük a krèmmel.
8. A külsejère tegyünk fèlre a krèmből,ès vonjuk be vele a tortát .