Gesztenyés krémmel töltött csavart torta
Hozzávalók
Tésztához: 4 db tojás, csipetnyi só, 18 dkg cukor, 1 cs vaniliás cukor, 10 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 8 dkg keményítőKrémhez: 40 dkg gesztenyepüré, 8 dkg porcukor, 2dl habtejszín, 1 kis üveg rum aroma
Bevonathoz: 3 dl habtejszín, 5 dkg porcukor, 1 cs habfixáló, kakaópor, gesztenyepüré

Leírása
A tojások fehérjét 4 evőkanál hideg vízzel és a sóval kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a 10 dkg cukrot és 1 cs vaniliás cukrot. Egyenként bele dolgozzuk a tojássárgákat, rászitáljuk a keményítővel és a sütőporral elegyített lisztet.Sütőpapírral bélelt 35X40 cm-es tepsibe símitjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük.
A krémhez a gezstenyepürét a porcukorral, a habtejszínnel és a rum aromával símára keverjük.
A piskótát nedves konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt azonnal lehúzzuk. A még meleg piskótára gyenletesen rákenjük a krémet, majd hűlni hagyjuk. Eközben a habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
A krémmel megkent piskótát keresztben hat kb 6 cm-es csíkra vágjuk. Egy csíkot felcsavarunk és a tortatál közepére állítjuk. A többi csíkot pedig egyenként köré tekerjük. Tejszínnel bevonjuk az oldalát és a tetejét. Nyomózsákból tejszínhab rózsákkal díszítjük. Gesztenyemasszából kicsi golyókat formázunk és a habrózsák tetejére helyezzük.