Eper charlott

Hozzávalók

Tésztához: 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt, 1/2 mokkáskanál sütőpor, eperdzsem
Töltelékhez: 1/2 kg túró, 2 dl tejszín, 5-7 ek cukor, citromlé, 1 púpozott ek zselatin, 20 dkg eper

Leírása

A tészta alapanyagaiból piskóta lapot sütünk. A piskóta sütést azzal kezdjük, hogy a lisztben elkeverjük a sütőport, félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük. A cukros sárgáját és a fehérjehabot habverővel összekeverjük, majd fakanállal kevergetve apránként beleszórjuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe símitjuk, és közepes hőmérsékletű, előmelegített sütőben kisütjük.
A meleg piskótáról a papírt lehúzzuk és feltekerjük.
Amikor kihűlt óvatosan szétbontjuk és megkenjük eper dzsemmel, majd visszatekerjük.
A töltelékhez a túrót és a tejszínt botmixerrel jól kikeverjük, és ízlés szerint 5-7 ek cukorral, citromlével ízesítjük. A zselatint kb másfél dl forró vízben teljesen feloldjuk, és amikor langyosra hűlt a túróhoz keverjük.
Egy félgömb forma tálat folpackkal kibélelünk, és a felszeletelt piskóta tekercsekkel szorosan kirakjuk. Beleadagoljuk a túrókrémet, amelybe jól leszárított eperdarabokat is teszünk. A formát hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
Tálaláskor kiborítjuk a formából, és szeletelve tálaljuk.

Dombiné Timár Györgyi

2018-09-29 13:52:44

A recept feltöltési időszak lezárult.
Sorsolás október 18-án.

Süssük ki együtt
A biztonság mesterműveit!

Gondoskodjon szerettei, önmaga jövőjéről, és megajándékozzuk!

Életbiztosítások a postán!


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Recept adatok

A receptfeltöltés belépés után érhető el.

Nyeremények

Töltse fel kedvenc
desszertreceptjét és a desszert fotóját, hogy megnyerhesse

a 2 fős wellnesshétvégét a hévízi Lotus Therme Hotel & Spába

vagy a 2 db Media Markt utalvány
egyikét (50 000 vagy 25 000 Ft értékben).