Kávés-mascarponés tiramisutorta (26-os tortakarika)
Hozzávalók
Piskótához:-6 tojás,
-6 ek nádcukor,
-4 ek liszt,
-2 ek holland kakaópor,
-2 ek víz,
-késhegynyi sütőpor.
Krém:
-500 gr mascarpone,
-2 dl habtejszín,
-100 gr nádcukor,
-3 tk instant kávé,
-1 dl forró víz,
-1 csomag (10 gr) zselatin fix,
-kb. 2 ek holland kakaópor a tetejére

Leírása
1. A piskótához a tojásfehérjéket a nádcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgájákat. Hozzácsurgatjuk lassú sugárban, folyamatos keverés mellett a vizet is. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd két részletben a tojáshabhoz szitáljuk és óvatosan belekeverjük.2. A piskótatésztát 26 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortakarikába simítjuk, és 180 C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kész, óvatosan eltávolítjuk a tortakarikát, és hagyjuk kihűlni a piskótát.
3. A krémhez a forró vízben feloldjuk az instant kávét és a cukrot. Lehűtjük. (Előző este elkészíthetjük.) Majd ezt a cukros kávét, a mascarponét, a zselatin fixet és a tejszínt elektromos habverővel krémmé dolgozzuk.
4. A piskótát két lapra vágjuk. A krémből 3 evőkanálnyit félreteszünk a torta oldalának a bekenéséhez. A maradék krém felét az alsó lapon eloszlatjuk. Erre ráhelyezzük a második piskótalapot, amire a másik fele krém jön. Majd a félretett krémmel az oldalát is bekenjük és a torta tetejére kakaóport szitálunk.