Oreos tejszínes krémes
Hozzávalók
Hozzávalók / 6 adag:Tésztához:
8 db tojás
20 dkg finomliszt
20 dkg cukor
5 dkg darált dió (a felébe)
1 ek cukrozatlan kakaópor (a felébe)
15 ml rumaroma
0.5 dl tej
1 csomag sütőpor
Krémhez:
9 dl tej
3 tasak tejszínízű pudingpor
20 dkg cukor
20 dkg margarin
Töltelékhez:
150 g babapiskóta
4 dl tej (a mártogatáshoz)
5 ml rumaroma
Díszítéshez:
1.5 dl habtejszín
10 db oreo keksz

Leírása
Elkészítés:Tésztához:
A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, felét a sárgájához, felét a fehérjéhez, mindkettőt habosra verjük.
A sütőporral elkevert lisztet a sárgájába szitáljuk, miközben folyamatosan adagoljuk hozzá a rumaromás tejet is, közben folyamatosan keverjük, végül a felvert tojáshabot keverjük bele lazán.
A kapott tésztát elfelezzük, majd az egyik felébe a kakaót, a másik felébe a darált diót keverjük.
Előmelegített sütőben kb. 170 fokon kb. 12 perc alatt, külön-külön készre sütjük.
Krémhez:
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingporokat, még forrón belekeverjük a cukrot.
Miután langyosra hűlt, alaposan elkeverjük benne a margarint.
Töltelékhez:
A diós lapra kenjük a krém felét, majd kirakjuk babapiskótával, amit a meleg rumos tejben (egy pillanatra!) megmártunk (tényleg csak egy pillanatra mártsuk bele a meleg tejbe, ne áztassuk el a babapiskótákat!).
Megkenjük a másik fele krémmel, majd ráborítjuk a kakaós lapot is (fejjel lefelé, mert ez a simább oldala), enyhén lenyomkodjuk.
1 éjszakára hűtőbe rakjuk.
Díszítéshez:
Másnap kockákra szeleteljük, és a tetejét felvert tejszínhabbal, félbevágott oreo kekszekkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!