Karamellás krémes
Hozzávalók
Tészta:10 dkg cukor
1 tojás
5 dkg vaj
1 ek méz
1 kk szódabikarbóna
25 dkg liszt
1. krém:
fél liter tej
2 dl víz
2 cs. vaniliás pudingpor
2 ek liszt
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
1 cs. vaniliáscukor
2.krém
5 ek cukor
4 dl tej
4 cs. tejszínhabpor
1 cs. habfixáló
Máz:
12 dkg porcukor
1 cs. karamellás pudingpor
2 ek olaj
2 ek forró víz

Leírása
A tésztához a cukrot,tojást vajat habosra keverjük majd hozzáadjuk a mézet,szódabikarbónát és végül a liszttel összegyúrjuk. Nyújtjuk és ebből 2 lapot sütünk.1. krém: A pudingport liszttel elkeverjük,hozzáadjuk a tejet és vizet majd ezt felfőzzük és kihűtjük. A ramat porcukorral és vancukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingunkhoz. Ezt a krémet rákenjük a lapra.
2. krém: A cukrot karamellizáljuk majd felöntjük a tejjel és addig főzzük mig el nem olvad a cukor,kihűtjük és hozzáadjuk a tejszínhabport és fixálót amikkel együtt kemény habbá verjük. Ezt rákenjük a pudingoskrémre majd rátesszük a tésztánkat.
Máz: A porcukrot elkeverjük a pudingporral,olajjal és forró vízzel majd egyenletesen a tészta tetejére kenjük.
Hűtőben kicsit pihentetjük, hogy puhuljon.