Diétás mandulatorta

Hozzávalók

Tészta: 5 tojás fehérje, 200 gr őrölt mandula, folyékony édesítő ízlés szerint
Krém: 5 tojás sárgája, 200 tejszín, 150 gr vaj, folyékony édesítőszer ízlés szerint
Teteje: szeletelt, apróra vágott mandula

Leírása

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a mandulát és az édesítőt. Ezt a masszát tepsiben kisütjük
Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a tejszínnel, gőz felett addig főzzük míg sűrű lesz.
A vajat habosra keverjük az édesítővel, és ha a tojásos krém kihűlt összekeverjük.
Én nagyobb tepsiben sütöm a tésztát és elfelezem.
Ha kihűlt a tészta megkenem a krémmel és a mandulát a tetejére szórom.

Pokorny Beáta

2021-05-10 13:18:28