Nutella torta
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához:- 4 db tojás
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 ek. sütőpor
- 3 ek. víz
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg Rama margarin
- 8 ek nutella
- 3 ek keserű kakaópor
Díszítés:
- olvasztott csoki
- marcipán

Leírása
A tojásokat a cukorral habosra keverjük gépi habverő segítségével.A lisztet összekeverjük a sütőporral.
A lisztet 2-3 adagban a tojáshoz keverjük, szépen eldolgozzuk. Ha túl sűrű lenne, akkor 2-3 kanál vizet adunk hozzá, és jól elkeverjük.
Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, majd belesimítunk egy sütőpapírt. Beleöntjük a masszát, és 180 fokon 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kész, kiemeljük a piskótát a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt, és megvárjuk, míg kihűl.
A piskótából ovális alakokat vágunk ki, majd megkenjük krémmel, s összeragasztjuk őket. A végén nutellás üveg alakúra formáljuk.
A külsejét megkenjük az olvasztott csokival. A marcipánt kisodorjuk a tetejére "kupakot" csinálunk belőle, az oldalára körbe ragasztjuk a krémmel. Majd a piros marcipánból betűket vágunk ki és rátesszük a nutella feliratot az oldalára.